غلبه بر اضطراب ریاضی

ریاضی را دوست ندارید؟ آیا از حل کردن مسائل ریاضی می‌ترسید؟ ااگر پاسختان بله است، شما تنها نیستید.

در این‌جا ما به شما یاد می‌دهیم چگونه بر اضطراب ریاضی خود غلبه کنید.

اضطراب ریاضی چیست؟

ابتدا بیایید با نشانه‌های اضطراب ریاضی آشنا شویم. اضطراب ریاضی در افراد مختلف نشانه‌های مختلفی دارد اما به صورت کلی خود را به شکل‌های زیر نشان می‌دهد:
خودگویی منفی
نداشتن انگیزه برای کار روی ریاضی
درس نخواندن به صورت مداوم
موکول کردن تکالیف ریاضی به آخرین لحظه
وحشت هنگام انجام تست یا تکالیف ریاضی
مشکل در به خاطر سپردن ریاضی
تکیه بر حفظ کردن به جای درک

نگران نباشید. اضطراب ریاضی شرایطی است که اگر شما بخواهید می‌توانید بر آن غلبه کنید. اضطراب ریاضی یک رفتار اکتسابی است، شما می‌توانید آن را با استفاده از راهکارهای زیر تغییر دهید!

راهکارهای کاهش اضطراب ریاضی

شما باید هرروز روی کلاس ریاضی خود وقت بگذارید، حتی روزی نیم‌ساعت. باید از انجام همه‌ی تکالیف ریاضی در یک یا دو روز در هفته، خودداری کنید و آن را در طول هفته پخش کنید. برای یادگیری ریاضی برنامه‌ریزی کنید و به برنامه‌ی خود پایبند باشید.

1. هوشمندانه مطالعه کنید.

در زمینه‌ی مهارت‌های مطالعه، مدیریت زمان، یادداشت‌برداری و مطالعه‌ی درسی، اطلاعات کسب کنید. هرچه بیش‌تر رویکردهای مختلف را امتحان کنید؛ بیش‌تر متوجه خواهید شد چه چیزی برای شما مفید است. هوشمندانه مطالعه کردن به شما کمک می‌کند تا در زمان کم‌تری نتیجه‌ی مطلوب‌تری دریافت کنید و در نهایت کم‌تر خسته شوید.

2. در کلاس ریاضی شرکت کنید.

شما باید در کلاس درس شرکت کنید تا هرچه سریع‌تر با سطح ریاضی‌ کلاس همگام شوید. همچنین با شرکت در کلاس ریاضی، اطلاعاتی در مورد آزمون‌ها و انتظارات معلم خود دریافت خواهید کرد و با سوال‌هایی آشنا می‌شوید که در کتاب‌های درسی وجود ندارد. به یاد داشته باشید، شما مسئول تمام اطلاعات و مفاهیم ارائه شده در سر کلاس هستید، چه حضور داشته باشید و چه نداشته باشید. علاوه بر این کمک گرفتن از یک معلم خصوصی نیز می‌تواند به شما کمک کند تا هرچه سریع‌تر خود را با کلاس مدرسه‌تان همگام کنید. این‌جا در وب‌سایت استاد ریاضی می‌توانید، معلم خصوصی مورد نظر خودتان را پیدا کنید تا به شما کمک کند مشکلاتتان را برطرف کنید.

3. منظم باشید.

باید جزوه‌ی خوبی داشته باشید. بهتر است یک دفتر ریاضی خوب با لیستی از اصطلاحات، ویژگی‌ها، فرمول‌ها، قضایا و لم‌ها داشته باشید. بخش عظیمی از اضطراب ناشی از بی‌نظمی است.

4. به طور مداوم از خودتان آزمون بگیرید.

از آن‌چه می‌دانید و از آ‌ن‌چه نمی‌دانید، آگاه باشید. به تمرین کردن مفاهیم و مشکلات درسی ارائه شده در کلاس و کتاب درسی ادامه دهید.

5. خودگویی منفی را با مثبت جایگزین کنید.

حواستان به آن‌چه به خودتان می‌گویید باشد. جملات تاکیدی مثبت مثل ” من در این دوره موفق خواهم شد.” یا “من عاشق ریاضی هستم.” برای مقابله با هرگونه احساس منفی که ممکن است در مورد توانایی‌های خود یا ریاضی داشته باشید، می‌تواند به شما کمک کند.

6. از همه‌ی منابع خود استفاده کنید.

فیلم‌ها، کتاب‌های درسی، دوستان، گروه‌های مطالعه، معلم شما، اینترنت و … . همه برای کمک به موفقیت شما در دسترس هستند. شما در وبسایت معلم ریاضی نیز می‌توانید از نمونه سوالات مختلف ریاضی، کلاس‌های خصوصی آنلاین و یا حضوری، ویدیوهای آموزشی و… استفاده کنید تا به نتیجه‌ی بهتری برای غلبه بر اضطراب ریاضی خود برسید.

و درنهایت

با معلم خود در مورد احساستان نسبت به ریاضی صحبت کنید. پذیرفتن احساسات خود اولین قدم برای غلبه بر آن‌هاست. معلمین ریاضی می‌توانند به شما کمک کنند تا به منابع و شیوه‌های خوبی دسترسی پیدا کنید که می‌تواند به شما در کاهش یا حذف موانع عاطفی یادگیری ریاضی کمک کند.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

روش های یادگیری ریاضی دانش آموزان پایه ابتدایی

آنچه در این پست میخوانید تکالیف ریاضیچگونه کودکان 8-12 سال را با ریاضیات آشتی دهیم؟1. بازی‌های ریاضی انجام دهید.2. او…

بیشتر بخوانید

دیگر از ریاضی نترسید! | راهکارهای حل ترس و تنفر از ریاضی برای دانش آموزان

آنچه در این پست میخوانید چهار دلیل برای نفرت از ریاضی و چگونگی برطرف کردن آن‌ها دلیل1: راه‌های محدودی برای…

بیشتر بخوانید

چگونه ریاضی را به آسانی یاد بگیریم؟ 10 راهکار موثر برای دانش‌آموزان

آنچه در این پست میخوانید اهمیت ریاضی در زندگی روزمره چیست؟نکات و ترفندهایی برای یادگیری آسان ریاضی1.تمرین کردن، هر چیزی…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *